Indien del 1

Sitter här och lyssnar på Justin Biebers akustiska album, ganska bra ;)
Tycker att det är dags för en liten bildbomb med bilder från Indien, de här från Mumbai. Närstan alla bilder är tagna från taxin.

TUKTUK.

Kyckling någon?





Slummen. I hela Mumbai bor det 19 miljoner människor...

...55% av befolkningen bor i slummen, de bor i pyttesmå hus som ofta har en pressening som tak. De människorna klassas som fattiga, altså lever de på under 1 dollar per dag, barnen jobbar istället för att gå i skolan, trots att det är gratis.





En bro?











Mahatma Gandi, en historisk person från Indien. Han är även avbildad på sedlarna. Deras valuta kallas rupies, visst lär jag er mycket? ;)



En skomakare.



Taj Mahal. Ett av världens finaste och mest historiska hotell. Inkomstklyftorna i Indien är äckligt stora, vår chaufför sa att är man fattig så bor man i ett skjul i slummen, är man rik så är man verkligen rik. Inte mycket medelklass där inte.







En park som vår taxichaufför tyckte var "otrolig" och som vi verkligen måste besöka. Måste säga att vi blev lite besvikna, det var en helt vanlig park. Men visst, i en så stor stad som Mumbai så är väl en stor gräsmatta rätt otrolig :)

Så här ser deras skriftspråk ut, man fick tydligen inte hosta där, om man ska tyda en av bilderna på skylten, haha.

Vi såg en massa folk som stod i kö för att gå in och be i ett kapell, det var nyår. Kön var flera kilometer lång, jag skojar inte. Man trodde aldrig att den skulle ta slut. Btw, så som ni ser på bilden är alla kvinnor i Indien klädda.



Ett ställe där bara män fick tvätta, det var egentligen förbjudet att ta bilder, oops.

Tåget, där folk brukade stå och luta sig ut från vagnarna, det var tydligen ovanligt lite folk på tåget.

Vi åt middag på ett jättefint hotell. Samma hotellkedja som ägde Taj Mahal. Hotellet hade en egen stor LV-butik som ni ser i bakgrunden på bilden, haha. Man kan väl lika gärna shoppa på stan? :/



Det här var de flesta bilderna från Mumbai, lägger upp massa bilder från Goa senare ikväll eller imorn! :)


Kommentarer
Postat av: Siri

Ohoh, jättefina bilder! :):) <3

2011-01-10 @ 21:59:31
URL: http://lifeofsiri.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0