Kenya-resa: del 8

Dag 8


Har alldeles glömt bort att lägga upp mera afrikabilder! Här kommer dag åtta, sista heldagen på safarin.

Struts.


Några elefanter gick över vägen.

Några sprang istället.

Såg några bufflar.

Som också ville gå över vägen.

Utanför  nationalparken Amboseli som vi varit i så körde vi förbi ett ställe där det varit vulkanutbrott för länge sedan.
 
Eftersom att vi åkte precis vid gränsen mellan Kenya och Tanzania, och för att det skett många kidnappningar på turister av ligor från Tanzania, så blev vi eskorterade av polis en sträcka.

Stannade i en oas (tror det heter så) för att se krokodiler och flodhästar, och såg söta små apor också!

Såhär såg det ut.

Lite rädd var man allt.

Som sagt... Haha!

Fast krokodilerna var lugna och stilla. Dem låg bara i vattnet mest hela tiden. Ser ni krokodilen i bilden?

Flodhästar. Fast dem såg man inte så mycket av, för dem sover under dagarna pågrund av det varma klimatet och solen som skulle torka ut deras skinn ifall de var uppe alltför länge ur vattnet på dagen. Vet ni förresten att flodhästar är det djuret som dödar flest människor varje år i Afrika?

Geckoödlor lite här och var. Sådana som vi kan köpa i djuraffärer, fast vilda.

Åkte vidare in i nya nationalparken, Tsavo West (vi var i Tsavo East två dagar tidigare som sagt) och såg bland annat en liten sömnig uggla.

Kom fram till den sista lodgen av dem tre vi bodde på under safarin. Mina föräldrar blev ungefär helt galna i det här stället, och pappa vill att vi ska bo här en hel vecka när vi åker tillbaka till Kenya. Haha!

Men det är ganska förståeligt, för stället hade magisk utsikt från ena sidan av lodgen.

Och från balkongen så såg man betande djur som bufflar eller gnuer.

Åkte ut till ett noshörningsreservat (noshörningarna är nästan utrotade och jagas fortfarande, så därför är de inhägnade i stora reservat) för att leta efter dessa djur, men såg tyvär inga.

Men när vi kom tillbaka till lodgen så hade hotellet hängt upp ett köttstycke några meter ifrån restaurangen, säkert för att alla amerikaner skulle få se så många djur som möjligt utan att behöva anstränga sig, haha skojade!

Leopard och gasell var absolut de vackraste djuren på hela resan. En bild kan självklart inte visa hur vacker den verkligen var. Det var häftigt att få vara så nära den också, även fast det var lite "fusk" eftersom att hotellet lockat dit den.
Imorgon kommer den sista eller näst sista delen tror jag. Puss!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0