Norra


Nu är jag hemma! Eller, jag kom hem för en rätt lång stund sedan, och jag kan säga att Norra Real allt var jättebra! Fast jag har fortfarande lite gymnasieval-panik, för jag kan verkligen inte bestämma mig för vilket gymnasium jag vill spendera mina tre kommande år på. Och sådant är väl bra att veta beroende på om man vill ha tre bra eller tre dåliga år. Nu ska jag börja med mitt so-plugg, för er som är intresserade. Hejdå! ♥

Tisdag


Hejsan! Alldeles strax så ska jag möta upp Nicole, för vi ska till ett (troligtvis) jättebra gymnasiums öppna hus. Norra Real heter gymnasiet närmare bestämt. Ses senare! ♥


Drömsemlor och ungdomsmottagning.

Hej! Idag så hade vi (alltså inte för att skryta) världens mest lugna skoldag. Endast två lektioner, och efter lunchen ett snabbt besök med klassen på ungdomsmottagningen vid Odenplan. Efter det så bestämde jag och mina två bundisar (kan man säga så? Haha) oss för att leta efter Tyra Sjöstedts nyöppnade butik. Som vi såklart aldrig hittade. Så vi tjuvstartade februari och åt seven elevens goda drömsemlor. Hejdå! 


Söndag

Hejsan! Förlåt för att uppdateringen har varit rätt så usel under dagen, men idag har jag helt enkelt inte haft tid till att blogga, för jag och Siri och Nicole var på ett badhus och tränade inför simprovet vi ska ha nästa vecka. Fy vad jobbigt det känns med simprov, men jag känner mig mycket mer säker på att det kommer gå jättebra, nu med tanke på att det gick utmärkt när jag övade lite idag. Dock så har jag Stockholms sämsta kondition, så jag kommer väl vara  halvt död efter själva testet. Haha!

När vi var färdiga så gick vi och åt lunch på ett ställe som serverade kebab. Haha! Men Nicole hade aldrig ätit det i hela sitt liv, så vi tyckte liksom att det vore kul att pröva. 

Där satt vi i några timmar (skojar inte, jag förstår inte varför tiden alltid går så snabbt!) och sen så köpte vi varsin kaffe från donken och gick hem. Bra söndag, godnatt!

Amelie de montmartre

Såg jag alldeles nyss, för första gången. Den mest speciella, magiska och väldigt fina filmen jag någonsin sett tror jag. Har ni inte sett den än så borde ni se den. Godnatt! ♥

Hej lilla bloggen

Lördag idag! Jag har haft tråkigt och sovit nästan hela dagen. Ikväll var det tänkt att jag skulle följa med min familj till några familjvänner som bor på Lidingö, men allt blev uppskjutet tills nästa helg istället. Så var det med det.  
Och just nu så sitter jag och läser lite ur nya Elle med Michelle Williams på omslaget. Blir alltid lika avunsjuk varenda gång jag läser sådana här och likanade tidningar.
Eftersom att jag inte ser ut som Frida Gustavsson till exempel.

Eller för att man måste spara i tungefär tusen år för att ha råd med att köpa en endaste liten pryl som dem tipsar och skriver om. Och för att allt är så fint att man inte vill spara i ungefär tusen år, för man vill bara ha allt nu nu nu!

Någonting som man vill ha

Har gått och funderat rätt länge på hur fint det egentligen vore med en liten fårskinnspäls. Det stora dilemmat är det att jag är emot pälsindustrin, alla små söta djur som tvingas bo i små burar och sedan flås levande för att pälsen på våra jackor eller mössor ska se extra fluffig ut. Men jag tänkte att kanske mår fåren bättre än vad till exempel tvättbjörnarna eller kaninerna gör innan de blir till päls? Gud vad jobbigt! Jag vill absolut inte köpa något innan jag är helt säker, får verkligen googla lite mer innan jag bestämmer mig känner jag.

En sådan här päls som Chloe Schuterman har (fast till ett bättre pris än vad hennes måste ha kostat, haha!) skulle vara så himla fint!

Fredag den tjugosjunde

Hej allihopa, jag sitter just nu och lyssnar lite på Friendly fires (tacktacktack för tusende gången Siri för att du alltid tipsar mig om dem bästa banden!) och äter chips. Rolig fredagskväll alltså.. Haha!
Idag har jag i alla fall hängt med tjejerna på stan efter skolan. Köpte lite smink, (ganska obegripligt eftersom att jag aldrig sminkar mig egentligen) åt mellanmål på donken och sedan så tog vi en fika på Wayne´s.


Hej igen

Nu är jag äntligen färdig med allt plugg. Nu orkar jag faktiskt inte mer, det kommer nog ändå gå ganska bra på provet. Hoppas jag, haha! Just nu sitter jag och äter lite god kvällsmat. Yoghurt med russin, nötter, kakao och honung i. Kanske låter jätteäckligt, men jag kan lova att det är riktigt gott om man inte är sugen på frukt eller mackor, smakar väl som choklad-milkshake ungefär.

Gud vilken vacker bild alltså, hehe... Godnatt nu ♥ 

Min torsdagskväll

Hej alla fina! Jag har just läst lite ur Elsas värld och tagit en kopp varm choklad och ätit frukt, nu ska jag nog tända lite doftljus och ta ett varmt mysigt bad och lyssna på någon lugn musik resten av kvällen ♥

NOT. Jag ska plugga inför ett sjukt jobbigt So-prov om Andra världskriget. Där har ni mig. Framför en tjock lärobok, resten av hela himla kvällen (och natten) ska jag sitta och läsa om psykstörda äckliga nazister och annat sådant. Borde nog börja nu, ha en bra torsdagskväll ni andra i alla fall. Hejdå!


Södermalm

Hej på er! Efter skolan mötte jag upp Siri och Nicole och tillsammans drog vi till Södra Latins öppet hus. Nog den bästa skolan i hela Stockholm. Inte för att jag besökt många, men det var verkligen mysigt. Önskar nu bara att jag kunde trolla fram toppbetyg i alla ämnen så att jag kommer in på den linjen som jag vill gå på. På tal om toppbetyg, borde nog börja med mitt SO-plugg som inte ser så bra ut för tillfället!!

Dåliga webcam, så vi möts igen...

Kunna begreppen


Tackar min lyckliga stjärna för att vi har sovmorgon imorgon bitti, för jag har såklart inte hunnit med någonting på mitt SO-plugg som jag hade tänkt göra den här kvällen. Så nu ska jag sitta och skriva några G-kriterier här, lite onödigt kan jag tycka ibland eftersom att jag kan väldigt mycket om andra världskriget, som det här provet kommer handla om. Men men! Borde nog fortsätta nu, puss!

Längtar längtar längtar!


Alltså är det bara jag som ätycker att det ska bli sjukt kul med februari? Semlor? Tänker på det seriöst varenda dag! Tjockis, haha. Men nu vet ni det, kände att jag ville dela med mig av min semmel-längtan eller vad det nu kallas. Hejdå!

Kenya-resa: del 8

Dag 8


Har alldeles glömt bort att lägga upp mera afrikabilder! Här kommer dag åtta, sista heldagen på safarin.

Struts.


Några elefanter gick över vägen.

Några sprang istället.

Såg några bufflar.

Som också ville gå över vägen.

Utanför  nationalparken Amboseli som vi varit i så körde vi förbi ett ställe där det varit vulkanutbrott för länge sedan.
 
Eftersom att vi åkte precis vid gränsen mellan Kenya och Tanzania, och för att det skett många kidnappningar på turister av ligor från Tanzania, så blev vi eskorterade av polis en sträcka.

Stannade i en oas (tror det heter så) för att se krokodiler och flodhästar, och såg söta små apor också!

Såhär såg det ut.

Lite rädd var man allt.

Som sagt... Haha!

Fast krokodilerna var lugna och stilla. Dem låg bara i vattnet mest hela tiden. Ser ni krokodilen i bilden?

Flodhästar. Fast dem såg man inte så mycket av, för dem sover under dagarna pågrund av det varma klimatet och solen som skulle torka ut deras skinn ifall de var uppe alltför länge ur vattnet på dagen. Vet ni förresten att flodhästar är det djuret som dödar flest människor varje år i Afrika?

Geckoödlor lite här och var. Sådana som vi kan köpa i djuraffärer, fast vilda.

Åkte vidare in i nya nationalparken, Tsavo West (vi var i Tsavo East två dagar tidigare som sagt) och såg bland annat en liten sömnig uggla.

Kom fram till den sista lodgen av dem tre vi bodde på under safarin. Mina föräldrar blev ungefär helt galna i det här stället, och pappa vill att vi ska bo här en hel vecka när vi åker tillbaka till Kenya. Haha!

Men det är ganska förståeligt, för stället hade magisk utsikt från ena sidan av lodgen.

Och från balkongen så såg man betande djur som bufflar eller gnuer.

Åkte ut till ett noshörningsreservat (noshörningarna är nästan utrotade och jagas fortfarande, så därför är de inhägnade i stora reservat) för att leta efter dessa djur, men såg tyvär inga.

Men när vi kom tillbaka till lodgen så hade hotellet hängt upp ett köttstycke några meter ifrån restaurangen, säkert för att alla amerikaner skulle få se så många djur som möjligt utan att behöva anstränga sig, haha skojade!

Leopard och gasell var absolut de vackraste djuren på hela resan. En bild kan självklart inte visa hur vacker den verkligen var. Det var häftigt att få vara så nära den också, även fast det var lite "fusk" eftersom att hotellet lockat dit den.
Imorgon kommer den sista eller näst sista delen tror jag. Puss!

Tisdag

Hej vänner. Jag har haft världens fuldag idag, vilket var precis så tråkigt som det verkar. Bättre vore om man hade lika fina kläder som på bilden nedan. När det blir lite varmare skulle en liten uppdatering av garderoben allt sitta rätt fint. Vet exakt vad jag vill ha. Bara kliar i fingrarna lite när jag tänker på det ungefär! Jag vill ha mycket pengar, gärna nu på momangen! 
Tumblr_lxp3a7yjgb1r1vsduo1_500_large

Måndag den tjugotredje

Hejhej! Jag har precis gjort färdigt en massa läxor som jag har frammåt i veckan, så nu täker jag ta ledigt resten av kvällen och kanske läsa en del ur min nya bok som heter Elsas värld. Jag vet, kanske inte världens mest välskrivna bok, men den är så himla spännande vid vissa tillfällen så att man liksom inte vill sluta läsa!

Idag hade jag en grå magtröja till ett par svarta jeans och Ugg´s.

People they don´t understand

Hejhej! Jag måste börja med att formulera en ursäkt till er som loggade in på min blogg de nämaste timmarna och möttes av ett konstigt inlägg med en ful printscreenad (?) bild på en backe. Förlåt. Jag kan inte säga att jag har gjort särskilt mycket intressant idag, så därför har jag inte haft något roligt att blogga om.
Förresten, såg ni på filmen Blood diamond, på kanal 5 för en stund sedan? Det gjorde jag, och det var inte första (eller sista) gången jag gjorde det, alltså Leonardo DiCaprio är så himla bra.

Så himla fin han är ♥

Backen


Och då menar jag inte en skidbacke utan snarare en backe som sakta men säkert uppstår när man varit för trött och hyvlat ost till frukosten. Ungefär så ser min statestik ut nu, efter besöksrekordet som jag hade för några dagar sedan. Undrar fortfarande om jag hade blivit länkad eller något liknande?


Kenya resa: del 7

Dag 7


På morgonen påväg till frukosten: Träffade min lilla babian-kompis som hade försökt knycka saker ur min väska, har skrivit om det i förra inläget. Haha.

Åt frukost.

Såg några djur nere vid vattenhålet från fönstret.

Lämnade Voi Safari Lodge, enligt mig den absolut bästa lodgen av alla tre vi var på.

Hejdå!

Blev jagade av en elafant, (!) dock inte denna elefant tror jag.

Lite inzoomad kanske, haha!

Såg zebror! En massa zebror!


Giraffer som var kära. En av mina favoritbilder. Och juste, för er som undrar så har jag använt ett Sigma teleobjektiv till många av bilderna, har för i övrigt inte photoshpat en enda av dessa bilder, orkar inte, haha!

Ser ut som en riktig bitch på den här bilden, jag vet, panik på det. Men jag hade på mig mina hemmagjorda avklippta jeans och en collegetröja, för på morgonen var det rätt kallt. Alltså som svensk sommar, dvs. inte alls kallt egentligen. Haha!

Lämnade nationalparken Tsavo East, och sådana här gulliga träd fanns lite överallt på vägen till nästa nationalpark.

Här är en av min pappas kameror. Fast den är en riktig stenålderskamera, ni vet, en sån som man lämnar in till en affär och så får man tillbaka pappersbilder.

Åt en massa goda kakor.

Vi åkte in i den andra nationalparken på vår safari-resa, parken hette Amboseli och låg vid Kilimanjaros fot.

På lodgen i Amboseli bodde man i tält som var ungefär som små hus, fast man hörde exakt alla små djur utanför tältet och jag kunde knappt sova för jag var rädd att det skulle ligga en skalbagge eller orm i min säng.

Sådan här fin utsikt hade man från restaurangen. Ganska perfekt?!

Efter vi lämnat väskor och sådant, så fortsatte vi på safari.

Vi (och en massa andra turister såklart) åkte och besökte by där det bodde masaier.

Det var sjukt häftigt, verkligen något som jag inte glömmer på länge länge länge!

Fick gå in i deras små hus och allt!

Såg det sötaste barnet jag sett i hela mitt liv.

Alltså! Jag vill ha ett afrikanskt barn när jag blir stor, haha!

Köpte ett armband.

John hette den här killen. Han visade oss runt inne i byn. Det var hans bebis jag tog bilder på förresten.



Vi lämnade masaibyn och åkte vidare för att se på en massa djur. Vi såg lejon!

Och några andra djur, men det var absolut häftigast med alla lejon.


Sen åkte vi tillbaka till tältlodgen! Här bodde jag och min lillebror.

Min föräldrars tält låg längst bort vid stängslet, så om man hade tur kunde man se elefanter sträva förbi lite då och då. Sådan tur hade inte vi, men men!

Torsdagsrubriken.


(Vacker bild alltså -.-) Hej på er! Jag äter för tillfället lite god mango-apelsin-fruktsallad såhär torsdagen till ära. Jag har inte en enda läxa tills imorgon, så jag är superglad! Nu ska jag nog kolla lite på Elsas värld, puss! ♥

Känner du lyckan genom sorgen



                                                                                                      ♥

Talk to the hand


Såhär gärna ville Nicole bli fotad idag på lunchrasten. Haha! Jag kan väl inte säga att det hände så mycket speciellt i skolan idag. Som vanligt, ungefär. Det visade sig att ungefär alla i vår klass hade varit på Östra Reals öppna hus igår kväll, och det var typ ingen förutom Nicole som gillade det. Det var väl kanske inte kul, haha!

Annars då? Jag sitter här i mitt rum och äter onyttigaste mellanmålet på hela veckan. Ett av mina nyårslöften var att kanske förlora något kilo eller två, om ni förstår. Så jag blir av med i alla fall ett av mina komplex, mina megafeta dumma lår. Har seriöst haft lår-komplex sedan jag var fyra, minns hur jag brukade titta ner på låren och tänka att dem såg ut som gamla-farbror-lår. Haha! Men men, det finns värre saker att oroa sig för. Läxor till exempel, kommer behöva gå på något skit-gymnasium mina tre kommande år om jag inte höjer mina betyg fort som attan! Nej, jag måste börja nu, hejdå! ♥

Good times


JAG SKA TILL HULTSFRED I SOMMAR! ♥ Kände att jag behövde säga det, haha!   
Ikväll drog jag, Nicole och Siri till Östra real på Östermalm, för att gå på skolans öppet hus. Det var väl ganska bra, mysiga korridorer helt klart, men jag tror aldrig att jag någonsin sett så många monclaire-jackor på ett och samma ställe, haha! Alla var väldigt väldigt trevliga i alla fall, fast jag tror nog aldrig att jag kommer börja där. Det känns lite klurigt det här med gymnasieval, men jag antar att det löser sig snart, jag vet nog ändå ungefär var någonstans jag vill gå. Puss! 


私はこの夏、私の人生の二つ最高の日があるでしょう


Fick nyss se programmet för Hultsfred 2012 på Siris blogg och blev så glad att jag började gråta. Det stora problemet är väl om jag ska till England (ska på språkresa i sommar) före eller efter festivalen börjar. Att jag sa "mamma, om jag inte får åka till Hultsfred i sommar så skjuter jag min själv" till min mamma i telefonen för några minuter sedan förklarar väl hur gärna jag vill att planet går efter den sextonde juni. Hoppashoppashoppashoppas! (Och juste, jag skulle aldrig skjuta mig själv för att jag inte fick åka och ha dem två bästa dagarna i mitt liv, men ni förstår, haha!)

Mitt bästa favoritband ♥



Jag är fortfarande så jävla arg för att jag inte är arton år och får se mitt favoritband på Berns den nionde mars. På riktigt, om det är någon som känner någon som käner någon som kan skaffa falsk-leg till mig och Siri så kontakta mig!
Dem här två låtarna är mina favoriter från deras senaste album Portamento. Älskar alla låtar dem någonsin gjort, man känner sig kär när man hör på The Drums. När man går på gatorna och lyssnar på The Drums i hörlurarna så känns det som om man är med i en film. Alltså, varför finns det artonårsgränser?!!!!!

Kenya-resa: Del 6

Dag 6


På morgonen, innan vi lämnade hotellet så skrev jag och Axel ett lite meddelande till Lexon, vår städare. Tycker att det där med bladen är lite begravnings-aktigt, men men! Haha! 

Blev upphämtade av företaget som arrangerade vår lilla safari-resa som vi skulle på. Bilen var lite skranglig och ganska gammal förmodar jag, men den var lika stor som en minibuss, man kunde öppna taket om man så skulle vilja, och sen så hade chauffören en frysbox med läsk- "ta så mycket ni vill, när ni vill", sa han.

Gillargillargillar den här bilden! Vi åkte förbi en makrnad lite snabbt. Det är så himla fint när de afrikanska kvinnorna bär korgar på huvudet tycker jag.

Vad som däremot inte var lika kul, och som jag aldrig kommer vänja mig vid är när gamla kvinnor med sorgsna ögon och smala handleder sträcker in sina händer genom det öppna bilfönstret och ber om pengar till deras familjemedlem som står bredvid. Familjemedlemmen är blind och har precis lika smala handleder som kvinnan hon krampaktigt håller tag om för att inte tappa fotfästet.

Men det är inte alla som har det så dåligt att dem tvingas tigga. De flesta har ett jobb, som i alla fall ger lön så att de överlever. Att låta bli att ge till tiggare är omöjligt, då går man sönder, men vi försökte i åtminstone ge pennor, vattenflaskor m.m, mestadels av tiden, det är bättre.

Okej. Vi fortsatte resan mot savannen i minibussen, stannade på ställen där dem bland annat sålde armband.

På bakgården av affären odlade dem bananer!

Åkte in i den första nationalparken!! Tzavo East var namnet. Taket på bilen fälldes upp och jag började spana efter alla djur.

Första djuren vi såg var zebror.

När jag satte mig ner i bilen igen, redo för att fortsätta åka så såg jag en stor fet ödla! Minst en meter lång, om man räknar in dess svans.

Haha!

Nästan direkt så såg vi två lejon under ett träd. Det syns inte så bra. Vi såg faktiskt nästan aldrig några lejon. Tyvär.

En liten stund senare såg vi giraffer! Dem var verkligen mycket större än vad jag trodde att dem skulle vara!

Gaseller!

Såg en elefant som kliade sin bak på en trästock. Fick det på film, så himla kul, haha!

Och en liten baby-elefant på en vecka ungefär. Alltså jag DÖR! Sötaste jag någonsin har sett ungefär.

Kom ännu närmare en annan familj med elefanter. Den här bilden är inte ens utzoomad, då kan ni förstå hur nära vi var dem här lefanterna. Så himla häftigt!

Ännu flera gaseller. Så vackra djur tycker jag.

Som sagt, älskar den här bilden.

Kom fram till lodgen vi skulle bo på den första natten.

Åt lunch.

Såg på elefanter som drack ur vattenhålet från restaurangen.

Och sen när jag och Axel kom tillbaka till rummet där vi bodde så satt det en stor babian (!) på golvet och rotade i min väska! Blev jätterädd, haha! Hotellet hade varnat för att om man inte låste fönstret så kunde babianerna ta sig in, och det var just det som min bror hade glömt, att låsa fönstret. När vi hade hämtat hjälp av personalen som jobbade på lodgen så hade apan redan stuckit. Det var en liten kul upplevelse, haha!

Panik på hur ful jag ser ut på den här bilden, och att jag var så blek. Jaja, jag bjuder. Jag vill i alla fall visa att såhär såg det ut från poolen på lodgen, enormt vacker utsikt, om man bortser från mig då.

Åkte ut på eftermiddags-safari, och såg till exempel vackra fåglar.

Bufflar! Dem hade också mittbena.


Sen så såg jag någonting som var så fint och gulligt att jag inte visste vad. En stor elefant-familj som stod och drack, tillsammans allihopa, vid ett vattenhål. 

Söt!!

Såg ännu flera vackra gaseller. Dem hoppar så fint. Känns som om jag har skrivit fint och vackert typ hela tiden i det här inlägget, men det var precis så det var. Obeskrivligt fint och vackert egentligen.

När vi kom tillbaka till lodgen, Voi Safari Lodge bodde vi på förresten, så stod några inhyrda dansare och dansade och sjöng.
 
Det bjöds på snacks och drinkar. Det var tydligen en slags "förfest" för den riktiga nyårsfesten som skulle vara senare på kvällen.

Själva nyårsfirandet var superdupermysigt! Det var så varmt att man kunde använda klänning, god mat såklart, och lampor som lyste och gjorde allt så gulligt.

Oh no! Suddig bild. Men det var så himla kul, lodgen vi bodde på hade gjort en stor tårta, och alla vi gäster som var med på nyårsfirandet, vilket var ungefär femtio kanske, fick skära med en tårtspade genom tårtan, och den som hittade "skatten" som låg gömd innuti tårtan (skatten var ett litet djur i trä, det fanns fem skatter tror jag)  fick en flaska vin. Alltså det kanske låter tråkigt men det var så kul, alla var så glada och skrattiga också. Älskar nyår! ♥  

Kenya-resa: del 5

Dag 5


Då blev det dag fem helt plötsligt, och därmed den sista dagen i Mombasa, Kenya näst största stad, (tror jag?) som jag i allmänhet tyckte väldigt mycket om, i alla fall de delar som jag såg. Verkligen en stad som har lite allt möjligt!

Och jag målade tånaglarna röda. Smartass. Dem såg såklart bara ännu vitare ut då. 


Eftersom att det var sista dagen, och vi inte hade planerat att göra någonting speciellt, så låg jag mest under ett parasoll och läste.

Dog lite när jag såg att städaren, som vi brukade prata med väldigt ofta för att han var extremt trevlig och social, skrivit dröm sött på våra sängar! Så fint! Han kunde lite svenska, eftersom att han frågat hotellgäster som bodde på hotellet innan.

När jag läst ut Revolt började jag läsa Parfymen- en mördares historia. Alltså om ni vill säsa en himla seg bok men med avancerat och vackert språk, så ska ni läsa den här boken. Kan inte säga att jag rekomenderar den riktigt, och slutet på boken är dessutom så meningslöst. Men om ni kanske vill höja svenska-betyget så är det ett tips att läsa den här boken.

Mammor och minimodeller

Så heter programmet jag ska gå ner till tv-rummet och se på om några minuter. Jag ser i stort sett aldrig på tv längre, nu när den nya desperate housewives-säsongen inte har börjat än, så det vore allt kul att hitta en serie att följa på vardagskvällarna, det är så himla mysigt!  

Hoppas att programmet är bra, det ska tydligen handla om mammor som vill att deras döttrar ska bli modeller, likanade saker är vanliga i USA, minns att jag såg sådana baby-beauty-contests` på tv när jag var i Florida för några år sedan. Tyckte mest att det bara var sjukt, hoppas att det här programmet är bättre!


Fem saker ni inte visste om mig:

♥ Jag får alltid tårar i ögonen av Moby-låtar, speciellt dem som jag alltid lyssnade på är jag var liten. Den här till exempel.
♥ Jag hatar att prata inför folkmassor, och jag hatar att jag hatar det. För jag hatar att inte någonsin riktigt visa vad jag själv tycker, ni förstår.
♥ Jag skulle väldigt väldigt gärna vilja åka till Kina, Japan, Cuba, Nordkorea och Australien! Har aldrig varit på något av dessa fem fina ställen.
♥ När jag var liten ville jag bli delfinskötare, prinsessa eller polis.
♥ Jag har typ varit kär i karaktären Jack i Titanic sedan ja var nio. Haha!!  


Fy vad fint.


Donne-moi cette robe. S´il vous plait.

Ida Rislöw, Janet Leon & Carolina Engman
Jag kollade lite på bilderna från Elle-galan som var i helgen. Älskar att kolla på vad alla har valt att ha på sig på olika event. Den lilla blommiga klänningen längst till höger var så himla fin tycker jag! Så sött med någon slags 90-tals-tofs till det också, haha!

Så jävla orättvist!!


Långt utelåst-inlägg

Hej hopp! Idag är det söndag och det är så tråkigt. Idag har jag inte gjort så mycket mer än att äta frukost med Carro, sola solarium (jag vet det är superfarligt, men jag vill ha ganska bruna ben när vi gör simprovet i skolan om några veckor) i tio minuter, gå hem och äta lunch och sedan sätta mig framför laptopen och lyssna på coldplay och läsa några fina bloggar.

Igår sov Caroline över hos mig som sagt. Förutom att äta glass medan vi kollade på Saw så hann vi bli utelåsta, och tvingades sitta i mitt traphus i ungefär en timme. Ingen av oss hade med oss mobil eller hemnycklar, och den enda som var hemma var min lillebror som satt med sina himla hörlurar och spelade onlinespel på datorn. Så jag fick fråga mina nya grannar (sjukt pinsamt) om jag fick ringa mamma, som i sin tur ringde till min lillebror Axels kompis mamma som bad sin son att ringa Axel på skype, och bad honom komma och öppna ytterdörren där jag och Carro satt och väntade. Tänker alltid ha med mig min fula lilla mobil i fortsättningen nu.




Hahaha! Gamla webcam-bilder alltså.. Nu ska jag drick varm choklad tror jag, och sen ska jag ta ett mysigt, varmt bad. Puss! ♥

Fjortonde januari

Hejhej! Står i macoteket med Carro just nu och bloggar från en rolig ipad 2. Carro ska köpa något slags skal eller liknande. Var så himla pepp på att köpa en jättefin sak på stan idag, men när jag kom till affären hade föremålet redan sålt slut!! Menmen!
Ful bild, fast idag har jag en blå kabelstickad tröja med en vit skjorta under det, ganska fint va?

Angelica Blick har den finaste stilen i hela världen.


Kenya-resa: del 4

Dag 4


Då regnade det. Igen. Why God, why?!

Men det klarnade snart och även om det hade regnat så hade det fanemej inte gjort någonting.

För en av mina det-här-måste-jag-göra-innan-jag-dör-mål skulle uppfyllas. Vi skulle snorkla vid korallreven. 

Mamma och pappa hade hyrt en liten fin båt som vi åkte med.

Pepp på att man såg söta kameler som gick gående på stranden.

Det fanns en liten glasskiva i botten av båten, så man såg små fiskar redan innan man hoppade i vattnet.

Alltså det var galet mycket fiskar i olika fina färger, dem gillade brödsmulor, bokstavligt talat hoppade upp över vattenytan när man matade dem.

Använde simfötter!

En undervattenskamera äger jag inte tyvär. Men ni ska veta att det var en riktig upplevelse att simma i varmt turkost vatten bland tusentals små fiskar i olika pastellfärger. Har ni inte redan gjort det tycker jag att ni borde göra det! Verkligen!

Åkte vidare med båten. Pappa satt på taket av båten, och han sa att han såg en stingrocka där uppifrån, tur att den inte simmade nära oss. Är livrädd för nästan alla stora djur som lever i vattnet.

Det här förstod jag inte riktigt, men jag tror att det på bilden var just korallrev, alltså döda korallrev, det hade bildats som en slags platå mitt ute i vattnet i alla fall, som vi gick runt på.

Vår guide visade oss en massa lustiga små vattendjur. Här håller jag i en sjöspindel.

Den här varelsen krypte ihop sig blixtsnabbt om man nuddade den.

Kanske inte syns så himla bra, men såhär såg den ut då i alla fall.

Här är en liten snäcka.


När vi kom tillbaka till båten bjöds det på frukt.


Åkte tillbaka till stranden.

På kvällen åt jag en god pizza.

Hotellet hade akrobater som uppträdde på kvällen. Kvällen innan så hade en afrikansk dansgrupp uppträtt, dem "tvingade" min lillebror och pappa att kliva upp och dansa med dem. Haha! Pinsaaaamt!

Kenya-resa: del 3

Dag 3


Tredje dagen var molnig, så mamma och pappa hyrde en hela-dagen-taxi som visade oss runt i innerstan i Mombasa, där vi var första veckan som sagt.

Vi besökte ett ställe där dem tillverkade trä-föremål. Det finns flera olika stammar i Kenya, och människorna som snidade i trä på det här stället tillhörde alla en speciell stamm som var specialicerade på att tillverka trä-föremål.



Såhär såg till exempel några av trä-föremålen ut.

Åt goda kakor!

Åkte vidare en stund, såg en massa tuktuks´ på vägen.

Rosa! Haha!

Ungefär Mombasas kändaste byggnadsverk tror jag. Jag kommer inte riktigt ihåg varför dem är det, men det är dem.

Åkte vidare.


Om man var ganska rik, bodde man troligtvis i en sådan här lägenhet som låg precis så fint vid stranden, strandutsikt.

Såhär ungefär!

Och såhär.

Åkte vidare till mysigaste stället helt klart. "Gamla stan" i Mombasa.

Var inne i en charmig liten Indisk (vad är det med mig och indien?) affär. Köpte ett par nya flipflops, fast jag egentligen inte behöver det alls, men dem var så fina och kostade ytterst lite.

Trängde ihop oss i liten en tuktuk.

Nu till en av dem sakerna jag tyckte var bäst med hela resan, en Somalisk marknad. Alla stirrade dock på mig eftersom att jag hade shorts på mig tyvär, men det gick ganska bra ändå. Nästa gång ska jag tänka på det här med att inte ha för korta shorts.   

I en liten affär köpte vi kryddor.


Och på gatan köpte vi exotisk frukt av försäljare. Den där, den taggiga gröna, den hade samma konsistens som en ananas, fast den smakade kokos.

Trängde ihop oss i samma tuktuk som körde iväg oss tillbaka till taxin.

Besökte ett gammalt fort, det gick ganska fort! Haha, Nicole Nicole Nicole!


Slutligen. Mombasas stolthet, höhö. Ett rätt så uselt köpcentrum om jag får säga det själv. Det enda som var bra var deras gigantiska mataffär.
Sen tog jag inte så mycket mer bilder den dagen. Nästa del kommer upp om en litens stund, puss!

Min fredag

Tjenare! Idag är det fredag. Den här helgen ska bli så bra! Visst, såhär på fredagskvällen sitter jag tragiskt nog ensam hemma framför en laptop och kollar på konstiga youtube-klipp.. Men imorgon ska bästa Carro sova över här, skräckfilmskväll såklart! Och på söndag går jag och mamma förhoppningsvis ut på stan, (går ungefär högst tre gånger om året på stan med mamma, så varje gång är liksom lite speciellt) och förhoppningsvis så hittar jag någonting fint!  

Jag drog på mig närmaste plagg jag kunde finna imorse och åt en banan i hissen påväg till skolan, vaknade mindre än tio minuter innan jag skulle gå hemifrån. Stress?

Åt (nästan) nyttigt mellanmål på donken efter skolan. Lite mini-morötter, vanilj-paj, vatten och en latte. 

Haha! Var så himla trött på min, Siris och Nicoles vanliga donken-meny. Två cheesburgare och en vatten.

Hörde världens sjukaste (lät ungefär som en tjej på vår gamla konfa och skrillex) låt inne på topshop. Galet vad vi skrattade. Haha!

Kenya-resa: Del 2

Här kommer del två, ledsen för att det tar sådan tid, har bara glömt bort att lägga upp dem här bilderna hela tiden!

Dag 2


Vaknade på morgonen av att det var så ljust, här var utanför sovrumsfönstret, inte världens mest flashiga utsikt, men den duger i krig, eller vad man nu säger..

Om ni någonsin har varit i Afrika så vet ni att man varenda natt för säkerhets skull alltid sover under myggnät för att skydda sig från malaria-myggor. Det är väldigt mysigt, som en sänghimmel.

Jag hade fått låna Siris bok, den sista delen av trilogin Hungerspelen, (BÄSTA böckerna som jag läst på väldigt länge, tipsar absolut) som jag satt och läste på balkongen mest hela tiden.

Jag tycker att utsikten från balkongen var väldigt bra i alla fall, såhär såg ena delen av hotellet ut.

Första dagen så blev jag kompis med en liten ödla som jämt hängde på vår balkong. Väldigt söt var den, fast det var tur att den var utomhus.

Två söta papegojor som satt i hotell-lobbyn, försökte lära dem att säga "Hakuna matata", vilket alla i Kenya (och Tanzania tror jag) säger hela tiden, betyder "ta det lugnt".

Gjorde liksom lite ont att se dem sitta instängda i en såpass liten bur, som dem troligtvis inte så ofta får lämna. Fast det finns ju djur som har det mycket värre. Hemskt. 

Gick ner till stranden som låg ungefär två meter från rummet, vilket var jätteskönt!

Det var tidvatten, så allt vatten hade dragit sig ut, fast det kom tillbaka några timmar senare på dagen. 

Fick ett par Havaianas av mamma några veckor innan resan, som kom väl till användning, finaste flipflopsarna (?) jag någonsin har haft i alla fall, köper alltid dåliga från H&M eller Topshop annars.

Alltså jag har lite ångest över hur jag ser ut på den här bilden. Fy. Jag fick i alla fall dricka direkt ur en kokosnöt, det var kul, smakade ganska gott också!

Försökte sola bort mitt vita decemberskinn under alla palmer.

En stenhård liten nöt eller vad det nu var, ramlade nästan i mitt huvud, snacka om tur jag hade alltså.

Ful bild jag vet. Men på kvällen gick vi vidare till en restaurang för att äta middag.

Åt indiskt, första kvällen till ära! Haha! Naanbröd är godast i världen, åt det hela tiden förra året, då jag var i Indien.
Det var första dagen det! Ganska icke-händelserik, men den var bra ändå. Mera bilder kommer ska ni se, kanske rentav mer ikväll. Kram!

And celebrate the irony ♥

Hej på er. Idag hände en rolig liten sak som gjorde min dag till den bästa, är himla glad. Kan inte sluta le, det går liksom inte. Har inte fått en iPhone 4s eller hånglat med Justin Bieber, men jag är glad ändå. I alla fall, nu ska jag äta, puss!

Såhär såg jag ut idag i alla fall. Visserligen så är inte bilden tagen idag, men jag hade vit skjorta under min nya silvriga tröja från H&M, precis som på bilden.

Onsdag på wayne´s

Hejsan! Idag efter skolan åkte jag och tjejerna ner på stan, kollade efter ett par speciellt fina chinos på Zara som dessvärre satt hur dåligt som helst på mig, och sen gick vi vidare till Wayne´s och tog en fika.

Borde ha beställt medelstor latte istället för stor, blev liksom lite för mycket efter ungefär halva koppen, haha!

Kenya-resa: del 1

Dag 1


Påväg! Jag fick dålig plats, precis vid ena propellern eller vad man kallar det. Det lät i alla fall mycket, så jag förstörde mina öron genom att spela Justice på högsta volym i mina hörlurar istället. Haha..

Vi skulle bara till Tyskland som tur var. Det mesta med biljetterna krånglade, så det som egentligen skulle ha varit en timmes mellanlandning i Frankfurt blev en hel dag istället.

Fick besöka ett nytt land i alla fall, även fast Tyskland inte var mycket att hänga i julgranen om man får uttrycka sig på det viset. I alla fall inte ett vinter-Frankfurt med grå himmel och regn.

Fast jag och min familj tilbringade dagen på mysiga gamla caféer där man fick beställa fika som på en restaurang, så det var bra ändå.

Senare på eftermiddagen/kvällen så gick planet vidare till Addis Abeba i Etiopien, blir alltid så faschinerad av marken som ser ut som ett lapptäcke som man ser precis när man precis har lyft från marken.

Tänk er en fin kille som ser ut ungefär som en yngre Luke Pritchard med lite inslag av Harry Styles, fast med magiska mellanbruna stora ekorrögon. En sådan kille satt några rader framför mig på planet!! Hur fint var inte det?!

Sen mellanlande vi en sista gång vid berget Kilimanjaro. Där gick ekorrögons-killen (och i stort sett hela planet förutom vi och några italienare) av, och jag såg aldrig ekorrögons-killen mer, inte så himla kul om jag får uttrycka mig :(

Men men! Åkte över vackra Tanzania. Det landet vill jag besöka någon gång!

Efter en stund vid flygplatsen och en lång bilresa i en varm taxi med dålig fläkt, så kom vi fram till hotellet! Såhär såg en del av vardagsrummt ut. Fint va? Balkongen blev min favoritplats, för det var alltid mycket varmare utomhus än inomhus.

Blekis. Tyckte att det var så varmt, hade på mig så varma kläder dessutom! Bytte om direkt och gick ner till poolen direkt efer att jag tog det här fotot ungefär.
Förlåt, det kommer mer och roligare inlägg imorgon om Kenya-resan. Jag lovar. Seriöst, mina ögonlock är tunga som bly just nu, har sovit alldeles för lite de två senaste nätterna tror jag, vi ses imorgon! ♥

I väntan


Jo, alltså tills vidare så kan ni kolla på det här klippet. Har visat det förut, men jag tycker att det är lika roligt varje gång. Så himla fyndiga små skämt, haha! Och han som "guidar" i videon är så himla lik en kille i min klass. Om ni går i min klass eller kanske samma skola, så kan ni nog ganska lätt gissa. Haha, dem är identiska om man tänker efter.

Tisdagen


Hej igen! Idag var första skoldagen för mig, så jag går runt hela tiden och tror att det är tisdag istället för onsdag imorgon. Tänkte att ni kanske ville veta det, haha! Efter skolan stannade jag, Nicole och Siri för mellanmål på vårat stammis-ställe, donken (är inte stolt över mina dåliga matvanor) i ungefär flera timmar. När det blir varmare utomhus blir det glass till mellanmål och att dingla med brunbrända ben vid kajen, vid alla båtar på fina strandvägen, efter skolan. Väldigt lång tid tills dess, men jag längtar ändå! Om en stund kommer några bilder från Kenya tror jag. Puss!

Tjenare bröder

Sitter och lyssnar lite på min underbara världsbästa spotifylista, som jag snart inte kan lyssna på längre, eftersom att jag inte har det där himla spotify premium. Jag ska skaffa det. Snart. Orkar inte säga till mamma och fixa och trixa med kreditkort, och hej och hå och en massa saker som oss halvt internet-handikappade tycker är svårt.

Men här kan ni i alla fall få se listan om ni vill. Jag bestämde mig för någon månad sen, att bara göra en lista med en massa indie-band som jag aldrig någonsin förut hade lyssnat på så mycket. Är ungefär kär i alla låtar nu, som ni ser.

Hej på er igen


Tog en lång varm dusch för en stund sedan, och nu sitter jag här i min mysiga rosa (inte orange som på bilden, haha) morgonrock med små volangkanter på. Tidigare ikväll skypeade jag lite med Nicole, och förresten har ni sett alla hennes kommentarer på Malindi-inlägget? Haha! Gjorde min dag! ♥

Smakprov


En av mina favoritbilder från resan. Jag tycker att den här bilden ser ut som en målning ungefär, den är i alla fall tagen i nationalparken Tsavo East. På liknande berg som detta bodde det leoparder! Haha!

_


Hej på er. Jag ligger i min säng och fryser. Om jag somnar nu, väck mig inte förrän det blir juni då, för då är det i alla fall inte så kallt som just nu i det här himla landet som vi lika gärna skulle kunna kalla nordpolen!!!!! :(

Malindi

Hejhej pa er! Jag ar pa ett stort men mysigt hotell i Malindi, Kenya. Jag mar ratt fint just nu, hoppas att ni ocksa har det bra trots vadret.. Ni har inte fatt nagon sno an va? Jag har tusen saker att beratta, men ni far nog vanta tills jag kommer hem, och det gor jag om bara nagra dagar. Langtar lite hem, till det mesta forutom kylan, har vant mig med att ga runt i korta shorts dygnet runt, haha! Men i alla fall, ha ett fortsatt bra jullov nu, puss! ♥

RSS 2.0