Tips!


Fredag: shopping+fika+bio

Idag är det fredag! I eftermiddags så gick jag, Siri och Nicole ner på stan som vanligt. Fikade och jag fick även med mig en fin tröja. Vi såg Hungerspelen på bio också! Den var faktiskt väldigt väldigt bra! Nästan samma klass som boken, dock var det synd att dem tagit bort och gjort om en hel del. Men förvånansvärt bra, verkligen. Se den!

Eftersom att Siri och Nicole klagade (pfff... dem var säkert avunsjuka!!) på min nyinköpta fina tröja så lägger jag upp en bild i smyg på dem två som springer runt på Beyond Retro och gör butiken osäker. Akta er när Nicole och Siri är i farten säger jag bara! Haha!


Torsdag 29.


Hej kompisar! Haft det bra? Ikväll ska jag vara barnvakt. Och sen så ska jag plugga inför mitt so-prov jag har imorgon. Så jag kommer väl förmodligen inte hinna blogga så mycket mera idag, tyvär. Hejdå!

Dinner 4 me




Haha! Hej igen! Ikväll är jag ensam hemma, så för tillfället står jag i mitt kök och lagar mat. Min favoritmat, (och den enda maträtt jag kan tillaga riktigt bra) pasta carbonara såklart! Jag är egentligen sämst på att laga mat, men har skaffat praktikplats på Vapiano tills i vår, så förhoppningsvis så kommer jag lära mig laga flera goda maträtter i framtiden. Nog om det, nu ska jag äta! ♥

Onsdag 28.

Hej på dig. Idag har jag ätit Calippo shots (barndom på burk är allt jag har att säga om denna produkt) med Emma på rasten, och fått typ nerv-sammanbrott efter skolan, då hela mitt och Siris business project ungefär höll på att gå åt helvete eller något i den stilen. Nu blev sådant inte fallet som tur var, eftersom att det alltid lönar sig att våga fråga, och gärna fråga en gång för mycket, för att få sin vilja igenom. Nu ska jag plugga samhällskunskap, förlåt förresten för att min blogg har blivit den ultimata plugg-bloggen i hela världshistorien! :/ 

Tisdag 27.


Hejhejhej, idag har jag tyvär inte kunnat uppdatera någonting eftersom att jag och Siri suttit i hennes kök hela eftermiddagen/kvällen och jobbat på vårat Business project som vi har på engelskan. Är lite nervös som vanligt inför själva redovisningen som äger rum på torsdag, men vårat projekt vi kommit på är helt sjukt bra! Funderar nästan själv på att starta ett likadant företag när jag blir äldre. I alla fall, nu ska jag läsa spanska en stund och sedan blir det desperate housewives! Puss ♥

En liten "bekännelse"

En sak som ni kanske inte visste om mig är att jag fullständigt hatar, av hela mitt hjärta, att berätta vad jag får för provresultat och betyg. Det konstiga är att jag kan berätta provresultat utan problem, för ungefär alla i hela min skola förutom mina två vänner Siri och Nicole. Gissa varför? Kolla på videon jag lagt upp här nedanför, tänk er mitt ansikte på personen i gul tröja. Och Siri och Nicole är de andra två människorna i klippet. Stämmer himla bra, kändes som om William gjort det här klippet enbart till mig nästan.

1:09 är Nicole i ett nötskal, jag lovar!!!

But why do you bite the hand that feeds you


Hejhejhej. Nu sitter jag i mitt vardagsrum och ska försöka plugga inför alla tusen miljoner saker jag ska göra/lämna in denna vecka. Har bakat muffins också, som ni ser på den ytterst fina bilden. Mums. Nu ska jag börja plugga tror jag, vi ses! ♥

Bikini

Hej igen! I eftermiddags träffade jag som sagt Nicole! Vi gick mest runt i solen och kollade lite i affärer. Jag tog dessutom tillfället i akt och köpte en sak för ett presentkort på Hollister jag fått i julklapp, men aldrig använt. En fin blå bikiniöverdel! Har velat ha en bandeau-bikini med volanger länge. Ska troligtvis också köpa en matchande underdel inom kort.


10 drömresemål.

Att resa är verkligen någonting som jag älskar. Det är så fint att få se nya platser, höra konstiga språk, känna nya dofter och smaker, möta andra kulturer m.m. Jag måste se hela världen innan jag dör. När jag blir gammal och grå vill jag kunna berätta för mina barnbarn om alla äventyr jag upplevde som ung. Här är tio av de ställen jag mest av allt just nu drömmer om att få besöka någon gång.

För alltid och för evigt kär i staterna. Jag vill bo i Amerika. Har varit där tre gånger hittills i mitt liv, och det kommer att bli många fler resor dit kan jag intyga. Skulle göra lite vad som helst för att få åka tillbaka till New York. Och så vill jag träffa min släkt som bor i Ohio och Seattle.

Australien! Min pappa bodde där några månader när han var ung, och han säger att om han var tvungen att tillbringa resten av sitt liv på en och samma plats så skulle det vara Australien.

Skulle vilja åka till Cuba så snarast som möjligt. Men det blir väl säkerligen aldrig av. Fast finfint skulle det vara. Sydamerika i allmänhet verkar så speciellt, på ett bra sätt.

Blev helt förälskad av Kenya när jag var där i vintras. Den bästa julklappen jag någonsin fått. Min dröm är att få åka till Kenyas grannland Tanzania. Det verkar i och för sig vara precis likadant där som i Kenya. Men det är bara bra.

Kina! När jag börjar Södra Latin i höst så ska jag troligtvis börja läsa Mandarin. Och i så fall ska jag besöka Beijing eller Hong kong någon gång.

Jag vet att många tror att Japan och Kina är väldigt lika länder. Det tror inte jag. Inte ens deras skriftspråk är egentligen så likt om man väl kan läsa eller skriva det. Därför skulle jag vilja besöka båda dessa länder. I Japan skulle jag också äta en massa sushi, min favoritmat!

Indien Indien Indien! Har faktiskt varit i både Mumbai och Goa. Förra vinterna närmare bestämt. Ungefär nu vid denna tid på året pågår en högtid kallad Holi/Phalguntosava där man skvätter färg på alla man får förbi på gatan. Det skulle vara himla kul att få vara i Indien under just denna tid på året. Och så vill jag, när jag blir stor, jobba som volontär i Indien.

Inte för att jag är någon höjdare på att åka skidor, Men Alperna i Österrike, Schweiz, Italien m.m, skulle jag vilja åka till. Bara för att. Liksom. Har aldrig varit där, åker bara skidor i Sverige, fast det är bra det också såklart.

Jag vet att jag redan skrivit att jag vill besöka Usa många måmga gånger till. Och jag vet att Hawaii tillhör Usa. Men jag tycker att Hawaii känns så olikt Amerika på många sätt och vis, så det får bli ett separat drömresemål. Om jag vann pengar på lotto så skulle något av det första jag spenderade pengar på vara en resa med min lilla familj till Hawaii. Och surflektioner till mig och min bror, haha!

Alltså. Jag tror att många glömmer bort, när det gäller drömresemål, hur fint vårat eget lilla Europa faktiskt är. Jag vill göra som mamma gjorde när hon var ung, tågluffa genom hela denna världsdel. Och eftersom att det inte är galet dyrt att åka tåg genom dessa länder (tror jag?) så blir det en förhoppningsvis ganska perfekt resa när man gått ut gymnasiet kanske.


Söndag 25.

God morgon alla sommarmänniskor, nu är vi officiellt ett steg närmare sommaren, sommartid från och med idag! Jag ska ut och träffa Nicole idag, vi får se vad vi hittar på. Vill så gärna bara vara ute i solen nu känner jag, så himla fint väder!

Blir så glad över att tänka på att man snart kan sitta i shorts vid kajen eller vid någon brygga vid Strandvägen. Här är en bild från vår favoritplats förra sommaren.

Nämen hej igen allihopa.

För en stund sen kom jag hem från café 60 (vet inte varför jag och mina vänner går dit precis hela tiden, troligtvis för att det är ett av få ställen som är öppna på kvällen) där jag var med Nicole och hennes kompis Vendela! Kommer inte ihåg när jag senast såg Vendela, troligtvis för tusen år sedan, haha! Vi tre hade i alla fall jättetrevligt, jag råkade dock skämma ut mig så sjukt mycket inför en massa människor. Tänker inte säga vad jag gjorde. Haha!

Tog inte en enda bild ikväll, men här är en bild från samma café, fast för några veckor sedan.

lördag 24.

God morgon allihopa! Jag vaknade för två timmar sedan faktiskt, har ätit frukost i sängen medan jag läste den här boken en stund. Idag ska jag förmodligen träffa Siri och Nicole, och eventuellt se Hungerspelen på bio. Vi får helt enkelt se. Nu ska jag i alla fall försöka tvinga ut mig själv i friska luften, har som mål att få jättejättebra kondition tills det att vi har konditionstest och allt det där i skolan. Ni får önska mig lycka till! Puss!

Ojoj den här bilden var inte lite random inte.

Fredag 23.

Hej på er! Just nu är jag och Siri hemma hos Nicole. Tidigare i eftermiddags var vi på södermalm och kollade i affärer, fikade m.m. Haha! Hoppas ni får en bra kväll, puss! ♥

onsdag 22.

Förlåt för att min blogg för tillfälet ungefär är världens skämt, med tanke på att uppdateringen är sämst. Det beror faktiskt på att jag har matteprov imorgon, och det känns som om jag inte kan någonting av det som står på målen. För att ändra på detta så satte jag och Siri oss på donken i eftermiddags för att plugga lite. Hjälpte faktiskt, men jag känner mig fortfarande helt förvirrad. Nu ska ni få slippa lyssna på mitt tråkiga tjat om skolan, för nu ska jag äta middag. Hejdå!

Tistag 20.

Hej på er. Idag har jag nästan brutit nacken på idrotten, (skojar inte, kunde se mig själv sittandes i en rullstol för resten av livet, de få sekunder innan jag nästan trillade i golvet!! Haha!) haft en halv-konstig uppvisning på musiklektionen, blivit skiträdd för en gubbe som stirrade och log peddoléende mot mig i vad som känndes som tusen år, och en massa annat. Nu ska jag... *trummvirvel* ... plugga matte!

Vi fick i alla fall bästa betyg på vår redovisning på musiken, så vår lärare var road antar jag, haha!


Måndag 19.

Hejsan. Måndag idag som ni vet. Måste bara berätta att vi hade gulligaste lille mannen (som påminde lite om den gamle gubben i filmen Upp) på besök i vår skola idag. Han pratade om det han upplevt under förintelsen och allt han och miljontals andra oskyldiga människor tvingats utstå bara för att de råkade tillhöra en viss folkgrupp. Allt som de fått utstå fast att dem bara var helt oskyldiga människor. Så himla hemskt det han berättade att man började gråta och allt. På tal om ingenting, nu borde jag sätta igång med plugget inför matteprovet. Kul -.-      

Snart så.


Behöver inte efter tre extremt beroendeframkallande böcker ens nämna att jag längtar så att jag dör tills The Hungergames-filmen som snart kommer ut. Får liksom lite tårar i ögonen så fort jag ser trailern. Och även fast jag vet att filmen kommer vara en miljondel så bra som boken var så kan jag inget annat än räkna dagarna som återstår ♥

When the wind blow her away

God kväll, just nu sitter jag i min lillebrors rum och lyssnar på The Kooks. Idag har jag haft lite fullt upp i stort sett ända sedan jag vaknade. Har nämligen varit barnvakt åt inte ett, utan två små barn. Tanken var väl att jag skulle sätta igång med plugget nu efter middagen också, men så blev det icke. Nej, nu ska jag borsta tänderna och sen så ska jag sova. Hejdå hejdå hejdå.

Igår kväll så var jag och Siri och Nicole på Café 60. Har glömt att berätta det. Väldigt mysigt ställe verkligen! ♥

God morgon, god morgon


Mittansiktegillarinteattblifotatpåmorgonen.
God morgon alla morgontrötta och morgonpigga, (själv tillhör man den förstnämnda gruppen) idag är det lördag! Och jag ska ut på stan med min mamma! Vi går i stort sett aldrig på stan tillsammans längre, så det är lite extra kul varenda gång det väl blir av. Senare på eftermiddagen måste jag plugga matte, för att det här är sista dagen på en vecka som pappa är hemma och kan hjälpa mig med det. Jag är inget stort fan av matte direkt, så det är bäst att jag får hjälp. Haha! Vi hörs senare! ♥

Idag är det fredag

Hej på dig. Just nu ligger jag i min säng och kollar på lite roliga youtube-klipp och läser några konstiga bloggar. Måste förmodligen sova alldeles om bara en liten stund, eftersom att jag och mamma ska till stan jättetidigt imorgon för att köpa lite kläder åt mig (förhoppningsvis!) för att jag varit snäll och nästan frivilligt lånat ut min laptop i flera dagar åt min lillebror, som har gjort sönder sin dator. Jag vet, jag är den är nog den bästa storasystern i hela världen!! ♥ ♥ ♥

Nicole var lite mystisk och visade upp det där tre-koppar-gissa-under-vilken-av-dem-som-skatten-ligger-spelet. Jag vann hela tiden. Hehe, okej, jag gissade fel ungefär alla gånger. Godnatt nu!

Heaven is a place on earth with you

God kväll kära vänner. Kom hem för en stund sedan, har nämligen varit barnvakt nästan hela kvällen. Nu ska jag sätta igång med en uppsats/redovisning som vi har tills imorgon, aningen tråkigt om ni frågar mig, men jag klarar mig väl. Haha! Puss! ♥

Den här bilden har väl ungefär ingenting med inläget att göra, den här bilden togs för nästan ett år sedan (!) på min konfirmationsfest. Sjukt hur snabbt tiden går!

Den absolut bästa ginger-remixen.

   Sådant här kan man ägna sig åt att kolla på när man inte har nationella prov. Bara det är väl värt en applåd?!

back on track

Alltså förlåt för världens sämsta uppdatering! Jag har inte varit inne på datorn sen jag sist uppdaterade. Tycker att vi skyller allting på alla dumma människor som bestämt att vi stackars sistaårselever i Sveriges grundskolor ska tvingas göra dem där himla nationella proven.
Nu ska jag ta igen allting som jag missade igår (läs: Top model Sverige och Desperate housewives) och ta det jättejättelugnt!

Nämen hej... och hejdå.

Nationella proven förstör mitt liv.

...

fem saker:

♥ Jag älskar att vara helt ensam hemma i lägenheten när jag kommit hem från skolan. Fast jag hatar att vara ensam hemma på kvällarna.
♥ Fredagar är absolut den bästa dagen på veckan enligt mig.
♥ Jag stör mig tyvär väldigt väldigt lätt på vissa saker.
♥ Jag har ända sedan jag fick min första veckopeng alltid varit kick-ass på att spara.
♥ Har extremt svårt att leva i nuet, skulle nog aldrig kunna säga, "jag skiter i det här provet och ämnet just nu, för tänk om jag dör imorgon?" fast jag egentligen skulle vilja vara en person som kunde säga så lite oftare.

Frukost.


God morgon! Just nu sitter jag framför datorn och äter frukost medans jag tittar på ett avsnitt av Top Model Sverige som jag missade nu i veckan. Idag måste jag plugga som attan, för ikväll så ska jag sova över hos Carro! Det ska bli så kul, ha en bra dag nu! ♥

Fredag, the drums.

Fredag idag! Eller, fredag igår, eftersom att klockan är över tolvslaget. Fredagseftermiddagen spenderades i alla fall som vanligt tillsammans med mina två bundisar Siri och Nicole. Att vara på vår gamla hederliga donken, fälla en skvätt tårar och svärord för att mitt kort så magiskt bestämt sig för att hata mig, få grov panik för att man inte hann säga hej till några personer från paralellklassen som sa hej till en själv, äta middag i Kungshallarna, gå runt stadens gator en stund, stå utanför Berns salonger och vilja för att det finns åldersgränser när världens bästa band finns en betongvägg och två stora vakter bort- har jag hunnit med idag. En vanlig fredag ungefär! Nu är det helg! ♥

Utanför Berns, kunde höra basgitarrer lite svagt om jag lyssnade noga. Varför finns det åldersgränser på konserter?! Kommer väl aldrig få se The Drums, mitt liv suger ibland. Fas mestadels så är det bäst. Fast nu är jag på mitt-liv-suger-för-att-jag-inte-får-se-mitt-favoritband-live-humör så vi skiter i att livet leker vissa dagar, för nu är det inte kul alltså!!

Till alla som äger en safariväska.

PLUGGPAUS!  
Jag och Nicole har bestämt att vi ska publicera ett inlägg var i veckan, om något vi stör oss jättejättemycket på. Här kan ni läsa Nicoles klago-inlägg om Martin Björks (och förresten alla andra modemedvetna, praktiska eller helt enkelt vanliga stackars människor som köpt detta föremål och som från och med nu kommer sjunka lågt i Nicoles ögon) lilla "safariväska", eller som vi andra personer kallar det: mobilhalsband eller mobilväska. Jag har lite panik, jag måste komma på något att klaga på jag med! Ni får se snart...

På tal om absolut ingenting, älskar alla dessa teenage-posts. Känns som om dem skriver om mig, haha! Så känner nog rätt många antar jag ♥

torsdag.

Hejsan allaihopa! Jag hade en halv studiedag (jäkligt typiskt att just vår lilla skola får en halv studiedag medan resten av Stockholms skolor får en hel studiedag, haha!) idag, så jag har kunnat ta det lugnt hela eftermiddagen. Fram tills nu. För nu ska jag ägna hela resten av kvällen till att plugga inför mitt franskaprov som äger rum imorgon. Mjääääääk, som Nicole säger om någonting är negativt.



Tycker att jag förtjänar en applåd för att jag tappert tagit bilder på ingredienserna till min omelett som jag åt till lunch, för att sedan lägga upp resultat och en beskrivning på hur man tillagar "Linneas egna omelett". Fast det blir ingen beskrivning och slutresultat på denna omelett, för den brändes i stekpannan, hehe. Och blev ful och bränd. Men jag gjorde ett försök i alla fall!! Haha! 


morning.


Hej. Förlåt för att jag inte skrev så mycket igår, men jag hade verkligen inte lust, som ni förstår. Idag går jag bara halva dagen i skolan, det är så bra! Nu ska jag gå, puss ♥

(och förresten så är jag faktiskt inte så blek som på bilden, det är ljuset, hehe)

when I say the word, forever.

 
För en stund sedan berättade pappa för mig att ett barn till några familjevänner inte längre finns här med oss. Han bor i våra tankar och minnen från och med nu. Det känns bara overkligt och så jävla hemskt. Tänker på det lilla barnets familj och vänner just nu, och kan bara inte förstå hur livet kan vara så jävla orättvist. På tal om orättvisor, klippet jag lagt upp ovan i detta inlägg, Kony 2012. Snälla, se det, och förundras över hur fruktansvärt vårat samhälle egentligen är, men att alla vi tillsammans faktiskt gör skillnad.

Att göra någonting betydelsefullt:


Herregud, jag har läst en blogg om en tjej som åkte till Zimbabwe och jobbade som volontär (Här kan ni läsa  mer i hennes blogg!) med ett lejonprojekt i två veckor, och jag kan bara säga att jag är så himla imponerad! Och såklart väldigt avunsjuk, jag vill också! När jag tagit studenten (extremt lång tid tills dess, jag vet) så ska jag nog ta ett eller två år ledigt och resa runt i världen, jag måste jobba som volontär då också! Att göra en volontärresa måste nog vara något av det mest läroroika och bästa man kan göra, för andra, men även för sig själv, längtar så mycket! ♥


and i don't know what to do when i see you holding some one elses hand.

                                                                                                    ♥ sommar ♥

Tisdag

Hejsan alla! Hoppas att eran dag varit fin, själv har jag skrivit ett långt prov efter skoltid, och det gick nog rätt bra! Så för att belöna mig själv (vi alla vet att belöningsmetonden är bäst, okej?) så har jag köpt ett paket oreo som jag ska äta nu. Och så ska jag drick mjölk till. Ren och skär lycka!! ♥

Puss till er oreo-kakor!

Godnatt bloggen.


Nu hoppas jag att all fakta jag bankat in i skallen sitter tills imorgon eftermiddag. Nu ska jag i alla fall äntligen sova, har varit typiskt måndags-trött idag, som vanligt. Och förresten så är jag så himla snäll och lägger ut en bild på mig själv i nuläget, fast jag har en fuldag. Vet att ni aldrig får nog av mina webcambilder med skitsnygga poser och otroligt bra bildkvalité. Godnatt! ♥

måndag

Hej där! Idag var det som sagt måndag. Första dagen efter lovet. Inte precis någon älskad dag av många, jag hade dessutom extrem fuldag idag, så det gjorde inte min dag mer glad om man får uttrycka sig så. Jag har halkat lite efter i plugget för tillfället känner jag, så jag borde nog börja läsa några läxor nu med detsamma. Är så himla rädda för att sänka mig i några ämnen, sista terminen och allt. Intressant att läsa om, jag vet. Vi hörs!

Eftersom att jag hade fuldag idag och inte gärna fastnar på bild, så får ni en annan bild på mig och Whitney Port från i höstas!

Nu är jag hemma!

Hej, det var några dagar sedan sist. Jag och min familj har varit i fjällen och åkt slalom! Det var mysigt, dagarna på skidsemestern är helt klart några av de bästa dagarna på året tycker jag. Min mamma har förresten en vän som bor där uppe i norra delen av landet, som har hästar som jag fick provrida idag. Är inte alls någon mästare på att rida, men det är verkligen så himla kul. Fick för första gången rida i skogen idag också.  

Är så snäll så att jag bjuder på en bild också. Sitter på snedden och allting, haha!

Vi drar till fjällen


Just nu sitter jag förmodligen i bilen påväg till fjällen. Tidsinställt inlägg som ni förstår mina kära vänner. Förra året, och ända sen jag var liten, har vi tillbringat skidsemestern i Orsa Grönklitt. Ni kanske sett reklam på bussar, tunnelbanor, vad vet väl jag, men dit åkte vi i alla fall. Det var så mysigt och bra ställe att jag gråter lite inombords varje gång jag tänker på att förra året var sista gången på länge. Kanske åker tillbaka dit någon gång. Kanske inte. Någon gång vill jag i alla fall gärna åka till alperna i Schweiz, tror att det är bästa stället i världen för skidåkning, mina föräldrar säger att det är det. Nu ska jag inte uttråka er längre med prat om skidorter, vi hörs snart! ♥

RSS 2.0